Hoppa till innehållet

Varukorg

Din kundvagn är tom

Artikel: Tips för sommarens festklädsel

Vinkkejä kesän juhlapukeutumiseen

Tips för sommarens festklädsel

Det är återigen den tiden då vi får klä oss festligt för speciella tillfällen. Vi vill se vårt bästa ut oavsett tillfälle, från examensfester till sommarbröllop. Frågan som många funderar på är hur man ska klä sig för fester, vad etiketten säger, när man ska följa den och när man kan vara mer flexibel. Det kan ofta vara svårt att hitta något som ser bra ut utan att känna sig över- eller underklädd. Tillfället kräver inte alltid en kostym, men snygg kläder är alltid viktigt. På så sätt visar du respekt för värden och de andra deltagarna med din klädsel. Vi har samlat några viktiga tips för att hitta den perfekta festklädseln.

Kavajen passar för snygg festklädsel 

En blazer är ett utmärkt plagg för många olika tillfällen och fungerar även bra vid festklädsel när den kombineras på rätt sätt. Genom att lägga till accessoarer som en slips eller fluga samt en näsduk, kan du enkelt göra blazern mer festlig. Genom att kombinera outfiten med en väst får du ytterligare en touch av stil. Byxorna bör väljas så att de matchar blazerns färg. Lägg bara till läderskor och ett bälte för att fullända detaljerna i din outfit. Sammantaget är en blazer ett utmärkt val för festklädsel, till exempel vid examens- eller konfirmationsfester, och med den kan du enkelt skapa en elegant och stilfull helhet.

irtotakki kokonaisuus juhlaan

Genom att kombinera en lös kavaj med en väst och accessoarer kan man skapa en elegant helhet för festen.

Linneklänningen är perfekt för heta sommarfester

Linnédräkten är ett särskilt populärt val för sommarbröllop och andra sommarfester, och den är verkligen elegant samt en passande personlig val för festtillfällen. Linne är ett mycket lätt och andningsbart material, vilket gör linnédräkten till ett idealiskt val för varma sommardagar. Linne som tyg är tidlöst och lyxigt, och rynkor hör till dess egenskaper, så det är bekymmersfritt att bära. Linnédräkten bör kombineras med en linnéskjorta för att garantera komfort i varmt väder. Med linnédräkten kan man lika gärna bära en väst och festliga accessoarer som med en traditionell kostym, men även mer avslappnade alternativ är tillåtna.

Välj shoes enligt evenemanget, på avslappnade sommarfester kan du kombinera en linnkostym med loafers, eller om du vill ha det snyggare, traditionella läderskor. 

Linnéklänningen är perfekt för sommarbröllop tack vare dess andningsförmåga

Man kan leka med kostymens färger 

Man kan leka med kostymens färger på glada fester, som bröllop eller studentfester, och ändå se elegant ut. Kostymer i olika färger kan vara ett utmärkt sätt att tillföra mer glädje till din festklädsel. En traditionell svart eller mörkblå kostym är alltid elegant, men ofta också ett lite säkert val. Särskilt vid vår- och sommarfester kan man våga leka med olika färger och ge en personlig touch till sin festklädsel. När det inte finns någon klädkod är det bästa tillfället att klä sig i en fräsch ljusblå kostym eller andra somriga nyanser. En beige kostym är populär särskilt vid bröllop på grund av dess vackra färg och eleganta utseende. En ljus kostym utstrålar bekymmerslöshet, sommar och elegans. Avsluta helheten med vackra accessoarer så får du en bekymmerslös, somrig och elegant festklädsel.

 En beige eller ljusblå kostym är ett personligt och fräscht val för till exempel en examensfest eller konfirmation.

En klassisk yllekostym fungerar alltid

Klassiska kostymer, såsom mörkblå eller svart, är alltid ett säkert val som man inte kan gå fel med, vare sig det gäller bröllop eller eleganta sommarfester. En mörkblå kostym är traditionell, men om du vill ha lite färg i din outfit kan du kombinera en mörk kostym med fräscha accessoarer eller till exempel en färgglad väst. Ylletyg är ett utmärkt material för sommarens fester eftersom det andas och inte skrynklar lätt.  

På sommarfester kan kostymen vara ljus, till exempel ljusgrå eller ljusbrun. En svart kostym fungerar vid alla tillfällen, så det är definitivt ett bra val för en man som sällan använder kostym men vill att samma kostym ska fungera vid varje tillfälle.

Sammantaget är klassiska kostymer alltid ett tidlöst val som passar för alla tillfällen.  

En klassisk kostym får ett fräscht utseende med färgglada accessoarer och fungerar alltid på ett bröllop, vare sig du är gäst eller brudgum.

Accessoarer ger färg och detaljer

Accessoarer är en oumbärlig del av festklädseln och de fulländar den stiliga helheten. Olika accessoarer, såsom slipsar, näsdukar och flugor, ger klädseln elegans och personlighet, och med rätt accessoarer får festklädseln den efterlängtade färgen. På sommarfester är glada flugor och traditionella slipsar särskilt populära, vilka kan vara mönstrade och fräscha. Ascot-scarfen är återigen den perfekta accessoaren för sommarfester: den är mycket bekväm att ha runt halsen och klämmer inte åt. Manschettknappar å andra sidan tillför detaljer till klädseln och vittnar om en välvårdad festklädsel. Accessoarer är alltså definitivt värda att uppmärksamma när man vill skapa den perfekta festklädselhelheten. Välj djärvt färger och mönster på accessoarerna och fullända din klädsel med stil.

Shoes och bälte fulländar helheten

Shoes är en av de viktigaste faktorerna i festklädsel. Även om din outfit är hur stilren som helst, men shoes inte är skarpa, så ser storlek outfiten betydligt slarvigare ut. Festskor kan alltså göra en stor skillnad för utseendet och elegansen på din outfit. Välvårdade och prydliga shoes fulländar helheten och visar att bäraren värdesätter inte bara sig själv, utan även festens arrangör och andra gäster. 
Kombinera alltid din outfit med ett bälte eller hängslen. Att sakna bälte eller hängslen i en outfit gör att den ser ofärdig ut och är en mycket viktig faktor för helheten. Välj ett bälte som har samma nyans och stil som dina valda shoes. Med hängslen kan du leka mer, särskilt om det är en glad sommarfest. Genom att klä dig noggrant säkerställer du att du är stilig och självsäker på festen.

kengät ja vyö viimeistelee juhla-asun

Skor och bälte kan också ha personliga detaljer. 

Läs mer

Chinot taipuvat moneen tyyliin!

Kärrorna passar många stilar!

De mest mångsidiga plaggen i en mans garderob har definitivt blivit tygbyxor, eller chinos. Chinos tillverkade av högkvalitativ bomullstyg, noggrant designade och finslipade, passar nästan alla kr...

Inspiroidu arjen toimivista asukokonaisuuksista

Bli inspirerad av fungerande vardagsoutfits

Vardagsklädsel är en viktig del av arbetslivet. En outfit kan vara enkel och bekymmersfri, men ändå mycket stilren och prydlig. Vid möten med nya människor, till exempel i arbetssituationer, är för...